Cei șapte români au fost arestați în Italia pentru o serie de jafuri extrem de îndrăznețe în mai multe magazine de bijuterii din Europa. Aceștia aveau o tactică pusă bine la punct. Poliția italiană a dat publicității imagini înregistrate de camerele de supraveghere, în care aceștia sunt surprinși în timpul unei spargeri, într-un magazin de lux din Milano.
Mascați și înarmați cu răngi, ciocane și cocktailuri Molotov, românii l-au pus la pământ pe agentul de pază și au trântit vitrinele cu bijuterii și ceasuri scumpe, în timp ce patronul magazinului a fost lovit și el cu brutalitate în zona capului. În doar 56 de secunde, cei nouă români au vandalizat magazinul și au plecat cu o pradă de 800.000 de euro. Mai mult, magazinul din Milano a fost de două ori ținta hoțiilor, și pe 15 februarie, și pe 21 mai 2013, prima dată ei reușind să plece cu bijuterii de 600.000 de euro. Autoritățile italiene au reușit să recupereze de la ei doar două ceasuri și nu se știe unde sunt celălalte bijuterii.
Aceștia fac parte dintr-o bandă de nouă români, Vasile Cătălin Ciobanu(20 de ani), Gheorghe Adrian Lungu (23 de ani), Cosmin Costel Marcu (20 de ani), Alin Petrut Nechitoaia (20), George Mădălin Marian (21), Alexandru Tăbăcaru (25), Ioan Andrei Vartic (23), Ioan Vadana (25) și Ovidio Antonio Turea (19 de ani) și provin toți dintr-un orfelinat din Piatra Neamț. Unul dintre ei a fost arestat în Belgia, iar altul în România, la începutul acestei luni si apoi trimis pentru a fi judecat în Italia.
Ei și-au făcut planul în țara noastră și apoi au început să dea jafuri peste granițe, având mare grijă ca acestea să dureze mai puțin de un minut. Românii au dat spargeri și în alte orașe europene, printre care Paris, Bruxelles sau Londra.
 

Urmărește-ne pe Google News