Jurnalista a trebuit să se supună unei intervenții de urgență și mai multor sesiuni de chimioterapie, ceea ce a determinat-o să-și întrerupă cariera profesională.

Cinci ani mai târziu, se simte mai liniștită, fiind complet recuperată, deși a avut de înfruntat și sechele psihologice importante.

Jurnalista a plâns în timp ce povestea experiența sa

Ea nu a putut să-și stăpânească lacrimile în timpul unui eveniment în care a vorbit pentru prima dată public despre tot ce a trăit în această perioadă.

Emoția a copleșit-o pe prezentatoare în timpul discursului său la premiile „ELLE for Hope”, o gală caritabilă destinată strângerii de fonduri pentru Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului, printre altele.

După ce a primit un premiu, a decis să-și deschidă inima pentru a se vindeca complet și pentru a ajuta alte persoane care au trecut prin situații similare.

„Cancerul. Un cuvânt de care am fugit ani de zile și la care nu îmi plăcea să fac referire pentru că credeam că, dacă nu îl numeam, nu ar fi fost o realitate. Mi-a luat timp să accept că aceasta este o cursă de anduranță, că voi fi mereu o pacientă oncologică și că voi trăi cu incertitudinea, chiar am învățat să o îmbrățișez”, a relatat jurnalista.

„Să ne arătăm vulnerabili nu este rău, dimpotrivă”

Printre altele, a mărturisit „munca personală enormă” pe care a trebuit să o facă de-a lungul acestei perioade pentru a ajunge în acest punct.

A recunoscut că a trebuit să „normalizeze cancerul” pentru a putea depăși o etapă: „Să ne arătăm vulnerabili nu este rău, dimpotrivă”.

Sara Carbonero vrea să încurajeze femeile în aceeași situație

„Vreau să transmit un mesaj de speranță, de încurajare, pentru toți cei care trăiesc și acceptă această boală crudă. Când am primit diagnosticul, am rămas în șoc. Mintea mea era plină de întrebări. Mi-au recomandat să merg la un psiholog. Dar ceea ce aveam nevoie era să vorbesc cu femei care trecuseră prin același lucru și care, zece sau cincisprezece ani mai târziu, erau încă vii, puternice…”, s-a mărturisit.

Complet devastată, Sara Carbonero a afirmat ferm că „puterea iubirii” a fost unul dintre motivele pentru care a reușit să meargă mai departe. De aceea, a dorit să adauge la acest mesaj o mulțumire către toți cei care au fost alături de ea în toți acești ani: „Vreau să subliniez familia mea, prietenii mei, medicii mei și rațiunea mea de a fi, pe care deja vă puteți imagina cine sunt”.

De asemenea, a explicat cât de greu a fost pentru ea să le explice copiilor ei ce s-a întâmplat. „Nu le poți explica de ce tatăl lor petrece o săptămână în pat după o sesiune de chimio. Și apoi la 21 de zile la fel, și la 21 de zile la fel… Și de ce mama lor nu are energia pe care o au mamele colegilor lor”, a continuat, fără să-și poată stăpâni lacrimile.

Urmărește-ne pe Google News