La cei 62 de ani ai sai, Michel Fournier intentioneaza sa doboare recordul mondial intr-o cadere libera de la peste 40.000 de metri de pamant, in timpul careia va atinge viteza supersonica. Parasutistul profesionist s-a pregatit indelung pentru evenimentul care va avea loc deasupra campiilor din regiunea Saskatchewan din Canada. Din cauza vitezei imense cu care va cadea, Fournier va fi echipat cu un costum spatial de ultima generatie.
Michel Fournier nu este la prima incercare de acest gen. In septembrie 2002 si in august 2003, parasutistul a fost nevoit sa amane plonjonul in gol din cauza unor probleme atmosferice si a unor defectiuni tehnice ale balonului. De atunci si pana in prezent, echipa lui s-a concentrat pe toate detaliile tehnice si a asteptat pana cand curentii de aer de deasupra Canadei isi vor schimba directia.
Francezul sustine ca, de aceasta data, va plonja in gol dintr-un balon stratosferic de tip rusesc, dotat cu o nacela speciala, care se va ridica la inaltimea dorita in nu mai putin de 3 ore de zbor. Pentru mai multa siguranta, echipamentul sau va fi alcatuit dintr-un costum special din material sintetic, echipament de navigatie, tuburi de oxigen, sistem de comunicare radio, sistem de pozitionare de tip GPS si o camera de luat vederi.
In timpul caderii, va atinge viteza supersonica
Fost pilot si ofiter de armata, Michel Fournier a declarat ca gestul lui nu numai ca va marca un moment esential in istoria parasutismului, dar va contribui si la dezvoltarea tehnologiilor de siguranta pentru zborurile din stratosfera. In timpul caderii, Fournier va dobori doua recorduri, atat pe cel de inaltime cat si pe cel de viteza, francezul atingand viteza supersonica.
La 16 august 1960, capitanul Joseph Kittinger a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce sarise de la 31.334 de metri inaltime, iscand controverse din cauza faptului ca a folosit o mica parasuta de stabilitate.