Producătorii francezi Bora Bora Sea Salt și Champagne Barons de Rothschild au făcut echipă pentru a crea sarea de șampanie. Potrivit Bild, este „cea mai scumpă sare din lume”, de vreme ce un borcănel de 75 de grame se vinde cu 45 de euro, ceea ce înseamnă că un kilogram costă 600 de euro.
Fabienne Bratschi, fondatorul companiei Bora Bora Sea Salt, a explicat: „Am făcut o reducție la foc mic din 30 de sticle de șampanie, un amestec al soiurilor Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier, apoi am amestecat-o cu sare de mare. După trei zile, aroma șampaniei s-a transferat la sare. Ulterior, sarea a fost uscată la soare”.
Au fost produse doar 192 de bărcănele de sare de șampanie, fiecare cântărind 75 de grame. O cutie costă 45 de euro, iar sarea vine într-o cutie-cadou împreună cu o linguriță din sidef.
Spre comparație, un kilogram de sare Kalahari din Himalaya costă în jur de 40 de euro și anterior era considerată cea mai scumpă sare din lume.
„Fulgii de sare furnică papilele, parcă mai ai câteva picături pe cerul gurii după o înghițitură de șampanie.. Se potrivește foarte bine cu carpaccio, pui la grătar, legume, pește alb și mai ales fructe de mare”, a declarat un expert gastronimic care a degustat noul sortiment de sare.