1. Câine – Supa Bosintang (Coreea de Sud)
Acest fel de mâncare este încă servit în restaurantele tradiţionale din Coreea de Sud. Bucăţile de carne de câine sunt fierte şi amestecate cu diferite legume.
2. Cal – Basashi (Japonia)
Carnea crudă de cal este servită cu sashimi şi cu puţin sos de soia alături. Dacă acest lucru nu vă sperie, puteţi să cumpăraţi şi îngheţată basashi, unul dintre ingrediente fiind carnea de cal.
3. Broască ţestoasă – Guilinggao (China)
Cunoscut şi sub numele de „Turtle Shell Jelly”, acest desert este popular în toată China. Produs în cantităţi imense şi uneori chiar pus în conserve, acest fel de mâncare poate fi găsit la orice magazin din China.
4. Tarantula – Tarantule prăjite (Cambodgia)
Poate vă vine să credeţi sau nu, însă acest tip de mâncare este extrem de popular în Cambodgia atât în rândul localnicilor, cât şi în rândul turiştilor. Tarantulele sunt prinse şi prăjite la grămadă, apoi se adaugă un pic de usturoi sau de sare.
5. Şoricei – Vin din şoricei (Coreea)
Aceast vin este produs din orez, apoi se adaugă şoricei de doar câteva zile, care nici măcar nu au deschis ochii. Se lasă un an de zile, apoi iese în comerţ. Se spune că băutura rezultată vindecă astmul sau problemele la ficat.
6. Şarpe – Supă de şarpe (China şi Hong Kong)
Supa de şarpe este populară în China, dar se vinde extrem de bine în Hong Kong. Acolo se poate comanda o porţie atât de proaspătă, încât consumatorii pot alege şerpii vii pe care doresc să-i mănânce.
Foto: Northfoto