O lună mai târziu, în mai, Registrul Auto Român Auto a transmis că șase mașini ale IPJ Brașov nu au Inspecția Tehnică Periodică la zi. Mai mult, un alt autoturism nu figura că ar fi fost vreodată prezentat pentru ITP.

Evaluarea reprezentanților RAR a fost făcută la solicitarea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, după cum a declarat comisarul-șef ANPC, Sorin Susanu, pentru Libertatea.

Comisarul-șef ANPC: „Eu am filmat și am pozat acele mașini în luna aprilie”

– Libertatea: Domnule Susanu, dumneavoastră ați văzut acele mașini de Poliție în trafic?
– Sorin Susanu: Da, eu le-am văzut, le-am filmat, le-am pozat. Eu, personal.

– Când ați făcut acele poze și filmulețe care au apărut în spațiul public?
– În jurul datei de 26 aprilie. Adică sunt făcute pe 25, 26, 27 aprilie.

– Dar de ce au apărut abia acum?
– Vă explic. Eu am făcut adresă la IPJ. Am stat 30 de zile, nu au răspuns. Apoi am făcut adresa la RAR. Mi-au răspuns în a 30-a zi. Apoi am revenit cu adrese către IPJ, dar eu nu puteam face ceva public, pentru că legea spune că ei pot să îmi răspundă după 30 de zile. Nu au făcut-o și a trebuit să aștept.

UPDATE 9 iulie Solicitat de Libertatea să comenteze, IPJ Brașov a venit astăzi, 9 iulie, cu un punct de vedere.

În comunicatul transmis Libertatea, Poliția Brașov a explicat că „toate autospecialele ale căror numere de înmatriculare au fost transmise opiniei publice au fost retrase din circulație, înaintea perioadei de expirare a valabilității ITP-ului”, iar 8 mașini vor fi casate.

De asemenea, IPJ Brașov a susținut că „atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării”.

Atașăm mai jos răspunsul integral transmis de IPJ Brașov:


Știrea inițială

Ce spune Poliția Brașov

Comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, din cadrul IPJ Brașov, a susținut pentru bugetul.ro că în parcul auto al instituției nu există „autospeciale fără ITP la zi”, fără să facă referire la cazul din luna aprilie.

„Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi. Menționăm faptul că acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării”, a explicat ea, conform bugetul.ro.

Răfuială mai veche Poliție Brașov vs ANPC

Conflictul dintre cele două instituții este mai vechi. În aprilie, poliţiştii din Braşov au oprit în trafic, pentru control, şoferul unei maşini care aparţine ANPC.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că autoturismul era extrem de ruginit, punând în pericol viaţa celor care se aflau în el. Şoferul a primit un avertisment, iar talonul maşinii a fost reţinut, a relatat Adevărul.

Poliţiştii au transmis atunci că legea se aplică indiferent de calitatea deţinătorului auto.

În replică, o săptămână mai târziu, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, care este și comisar-șef ANPC, a publicat mai multe poze cu o serie de mașini de poliție ale IPJ Brașov folosite de oamenii legii în misiuni, conform presei locale, bizbrasov.ro.

Susanu le cerea atunci polițiștilor brașoveni să respecte legea și să-și ridice singuri taloanele până la remedierea defecțiunilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News