Două femei au murit în cartierele Esenyurt și Sultangazi din Istanbul, iar un muncitor în construcții și-a pierdut viața după ce un zid s-a prăbușit peste el în provincia nordică Zonguldak. O altă persoană a murit în Kocaeli în timp ce încerca să-și întărească acoperișul casei, distrus de rafalele de vânt.

Printre victime se numără și o femeie care a murit încercând să-și protejeze fiul de căderea unui acoperiș din Esenyurt. Cei doi au fost prinși sub dărâmături. Femeia a decedat pe loc, iar copilul a fost salvat și dus la spital, potrivit postului public TRT.

Din cauza fenomenelor meteo, școlile au fost închise, marți, în 11 provincii ale țării, inclusiv în Istanbul, metropolă cu 15 milioane de locuitori. În același timp, mai multe universități și-au suspendat cursurile tot din cauza intemperiilor.

Traficul pe podul peste Bosfor a fost suspendat luni, ceea ce a dus la blocaje de câteva ore în trafic. Cozi s-au format și în stațiile de autobuz, în condițiile în care cursele de feribot au fost anulate. De asemenea, Bosforul a fost închis traficului naval în ambele sensuri.

Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat din Turcia viteza vântului a atins 129,95 kilometri pe oră în districtul Beylikdüzü din Istanbul.

Compania aeriană Turkish Airlines a raportat întreruperi ale programului său de zbor și a anunțat că cel puțin șase avioane nu au putut ateriza pe aeroporturile din afara Istanbulului.

Un turn cu ceas s-a prăbușit din cauza vântului puternic din cartierul Çatalca, iar două autospeciale și un camion s-au răsturnat în aceeași zonă. Nicio persoană a fost rănită în urma acestor incidente.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News