Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, a declarat că instituția a fost alertată de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova că la secţia de neurologie a fost descoperită bacteria clostridium difficile.
„Am primit o adresă în cursul zilei de ieri (n.r. – marţi) prin care ni se sesizează că şase pacienţi de la secţia de neurologie au fost depistaţi cu clostridium difficile. Specialiştii noştri sunt deja la secţie pentru a preleva probe”, a spus Popescu.
Secția de neurologie, la un pas de a fi închisă
Dacă infecția cu această bacterie va fi confirmată, activitatea secției de neurologie ar putea fi suspendată. De altfel, în urmă cu mai puțin de o lună, una dintre cele două secții de anestezie și terapie intensivă din același spital a fost închisă.
În saloanele secției de neurologie, unde a fost depistată bacteria, sunt 15 paturi.
Activitatea în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă Craiova a fost suspendată în 20 august. Atunci, specialiștii DSP Dolj au descoperit, în urma unui control, prezența a patru bacterii în unitatea sanitară.
Alte secții, alte bacterii
„La controlul microbiologic al suprafeţelor şi aeromicroflorei s-au înregistrat probe neconforme prin numărul de germeni peste limita admisă şi prezenţa de: Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E. Coli”, a declarat atunci Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Spitalul Județean de Urgență Craiova are două secții de terapie intensivă. Una dintre acestea a fost închisă timp de 11 zile, după ce au fost descoperite bacteriile. Atunci, pacienții au fost mutați cu un etaj mai sus, în alte saloane.
DSP Dolj a făcut verificări la Spitalul din Craiova, în urma sesizărilor primite de rudele unei paciente cu handicap sever care a murit în unitatea medicală.
În urma verificărilor făcute de DSP Dolj, un medic şi o asistentă care lucrează la secţia ATI şi care sunt responsabili cu respectarea planului de igienizare au fost sancţionaţi.