Sunt strazi in Capitala pe care nu a trecut picior de primar si nici vreun utilaj de la asfaltari. Pentru cei care locuiesc pe o astfel de artera, orice ploaie reprezinta un blestem. Oamenii nu mai pot iesi din casa din cauza baltilor. In unele locuri apa le ajunge pana la genunchi, iar sleaurile din noroi, desprinse parca din satele sarace ale Romaniei, le fac imposibila traversarea de pe o parte pe alta a drumului.

Sunt bucuresteni si, cu toate ca locuiesc la doar cativa kilometri de centrul Capitalei, sunt nevoiti sa dea in fiecare zi, adevarate probe de rezistenta pentru a ajunge la serviciu sau cand vin acasa. In zona Giulesti – Sarbi, din sectorul 6, chiar si la o luna dupa ce a plouat oamenii stau cu apa la poarta.

‘Stau aici de 40 de ani si e mereu numai apa, din gard in gard. Nimeni nu s-a interesat vreodata de ce este aici, zice Gheorghita Dumitru (65 de ani), care locuieste pe strada Fumureni.

Str. Bega din Rahova si str. Macesului din zona Aparatorii Patriei par mai degraba albiile unui rau decat strazi care fac legatura intre cartiere.

Masinile raman intepenite

Ploaia care acopera gropile transforma aleile-ulita in capcane pentru cei care se incumeta sa intre cu masinile. ‘Vin rudele si isi lasa masinile la intrarea pe strada, iar cei care nu stiu zona raman cu autovehiculele intepenite aici, spun oamenii de pe str. Bega, din sectorul 5.

 

Urmărește-ne pe Google News