Românul a revenit acasă pe 14 noiembrie. Pentru că a sosit din zona galbenă, Marea Britanie, a fost nevoit să intre în carantină.
Acasă fiind, a primit de la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare o decizie potrivit căreia a fost declarat pozitiv la COVID, fără să își facă măcar testul RT-PCR.
Bătbatul le-a scris celor de la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și i-a rugat să remedieze situația.
”Doamnă, e total greșită acea decizie”
”Doamnă, este total greșită acea decizie. Eu nu sunt testat pozitiv pentru COVID. Eu am venit din Marea Britanie, care se află în cod galben, și de aceea am stat în carantină. Vă rog să remediați greșeala”, a fost cererea sătmăreanului.
Omul a efectuat deja carantina, dar dorește să nu fie trecut ca persoană care a fost infectată.
Libertatea contactat DSP Satu Mare, pentru precizări.
”Diaspora s-a întors acasă și face glume de sezon”
”Ne-ar fi ajutat ca persoana să nu-și anonimizeze numele și adresa de e-mail, dacă tot dorea limpezirea lucrurilor. Au mai fost situații de iresponsabilitate, cu glume proaste, în condițiile în care noi muncim aici din greu, zi de zi. Diaspora s-a întors acasă și face glume de sezon”, a transmis, inițial, o persoană care a răspuns la telefonul reporterului Libertatea.
Ulerior, dr. Macrina Mihai, șefa Direcției, a revenit cu un telefon.
”Cunoaștem cazul. Acea decizie s-a emis unei persoane, un anumit domn Popescu, să-i spunem, care a venit, a făcut test la cerere și a ieșit pozitiv. Și-a lăsat datele, numărului de telefon și adresa de e-mail pentru corespondență. L-am anunțat că e pozitiv, medicul de familie l-a monitorizat timp de 14 zile. Suspicionez că persoana ne-a oferit un e-mail greșit, de la un alt Popescu, rudă, frate. Sau chiar a fost o eroare neintenționată!”, a spus șefa DSP Satu Mare.
Referitor la persoana care a făcut sesizarea, cu faptul că a fost depistat infectat fără să fi fost testat, nu a mai revenit până la această oră. Ne-a spus, pe 27 noiembrie, că nu sunt datele de pe buletinul lui, însă nu ne-a mai contactat.
Șefa DSP:
Dr. Macrina Mihai spune că s-a mai întâlnit cu cazuri în care persoanele pozitive au oferit date de contact eronate și a apelat, atunci, la poliției. ”Dacă persoana infectată și-a dat datele greșit, o să avem o discuție mai personală”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro