Estimările ISU Dobrogea au fost date peste cap de situația din teren. Deși se pompează non stop de mai bine de 24 de ore, nu s-a terminat de scos apa, iar scafandrii ISU Dobrogea nu pot intra în apă, pentru că tehnica din dotare nu le permite.
Așa că, o firmă privată de scafandri s-a deplasat la fața locului cu echipament adecvat și s-a alăturat căutărilor.
În dimineața zilei de 4 noiembrie, pe câmpul de lângă Pecineaga au fost trimise două echipaje de scafandri ai ISU Dobrogea și unul cu o motopompă, pentru a scoate apa din bazinul cu dejecții de la ferma de porci, unde se bănuiește că ar fi căzut băiatul în vârstă de opt ani.
Inițial, s-a estimat că apa va fi scoasă în aproximativ șase ore.
Cu toate că pe parcursul zilei a mai fost trimis un echipaj al ISU Dobrogea cu încă o pompă, dar și una de la o instituție din județul Constanța, care au funcționat non-stop, la mai bine de 30 de ore de la demararea misiunii, bazinul era departe de a fi golit.
Scafandrii ISU Dobrogea nu au putut să intre în apă să caute trupul băiatului pentru că nu au costume de scufundat pentru asemenea situații.
Costumele scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea sunt costume umede și uscate. Nu au alimentare de la suprafață și cască pe toată fața, etanșă, având în vedere faptul că apa aceea este infestată.
Slt. Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea Constanța:
În această situație, un grup de scafandri, ai unei firme din Eforie, dotați cu echipament necesar pentru acest tip de scufundări, s-a oferit să participe la misiune.
”Suntem 5 persoane, scafandri, care vrem să ne facem meseria. Am venit aici din proprie inițiativă“, a declarat Ilie Jeciu, proprietarul firmei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro