Adolescentele s-au îmbrăcat special pentru această zi specială. Dar vizita la salonul de unghii s-a dovedit a fi neinspirată.

Invocând regulamentul de ordine interioară, conducerea școlii le-a plasat pe fetele cu unghii false inițial într-o sală separată față de aula în care avea loc decernarea diplomelor de absolvire.

Potrivit părinților, în total au fost „izolate” 70 de fete. După o oră, 20 de eleve au primit permisiunea de a intra în sala principală, dar numele lor nu au fost rostite la ceremonia de premiere.

În total, 239 de eleve au absolvit Anul 10 al liceului din Sydney.

Părinții: „Bullying, intimidare, excludere”

Comitetul de Părinți nu înțelege decizia școlii. „Acesta este bullying și o formă de intimidare și excludere a acestor fete. Nu mai poți face asta în zilele noastre”, a transmis mama unei eleve.

Mulți părinți și-ar fi luat timp liber pentru a fi la eveniment și atunci fiicele lor nici nu au fost menționate: „După patru ani de școală, parcă nu ar fi existat niciodată”.

Potrivit Manly Observer, publicația care a relevat cazul, școala a minimizat problema, susținând că doar aproximativ 20 de fete au fost excluse de la ceremonie„din cauza încălcării codului vestimentar. Instituția de învățământ a mai transmis că 57 de elevi au fost au fost excluși din cauză că au întârziat.

Înțelegem că unii elevi și părinți sunt supărați de decizia școlii, totuși toți elevii și părinții Mackellar Girls au primit sfaturi scrise și verbale cu privire la așteptările legate de uniformă și comportament de mai multe ori de la începutul anului școlar.

Poziția liceului:

Scandalul s-a viralizat pe rețelele sociale și nu a trecut neobservat de Ministerul australian al Educației.

După cum scrie News.com.au, ministerul consideră că acțiunile școlii sunt „complet nejustificate” și a anunțat declanșarea unei anchete.

Foto: Facebook Mackellar Girls Campus – Northern Beaches Secondary College

Urmărește-ne pe Google News