”Beautygate”

”Beautygate” este numele dat scandalului legat de camere. Mai mulți utilizatori au observat că atunci când își fac selfie-uri cu iPhone XS și iPhone XS Max, acestea arată mai prost decât cele realizate cu generația anterioară, iPhone X, conform Gizmodo.

Mai precis, pozele arată mai soft. Unii utilizatori presupun că Apple a introdus automat în softul camerei un mod ”Beauty” ca să facă pielea mai întinsă și fără striații.

Alții presupun că este vorba de o procesare puternică a imaginilor pentru a elimina zgomotul de fundal, astfel că doar softul camerei ar fi de vină, nu și senzorii sau lentilele.

”Chargegate”

”Chargegate” este al doilea și cel mai mare scandal legat de noile telefoane Apple. Pe scurt: iPhone-urile nu se încarcă atunci când sunt folosite încărcătoarele și cablurile originale din cutie. Smartphone-urile încep să se încarce numai după ce acestea sunt deblocate.

Problema afectează doar încărcarea cu fir, nu și încărcarea wireless. De asemenea, încărcarea prin fast charging (pentru care trebuie să cumperi un încărcător special de la Apple sau să folosești unul de Mac) funcționează bine.

Utilizatorii speculează că problema este legată indirect de FBI. Mai exact, Apple a refuzat de mai multe ori cererile FBI să deblocheze o serie de iPhone-uri ale unor atentatori. Așa că pe piață au apărut o serie de dispozitive care se conectează la iPhone și prin ”forță brută” încearcă să ghicească codul de securitate astfel încât să intre în telefon.

Utilizatorii speculează că iPhone-urile opresc accesul prin portul Lightning tocmai din această cauză, adică pentru a proteja telefonul de spargerea codurilor. Problema este că doar unele sunt afectate.

Oricum, versiunea beta a sistemului de operare iOS 12.1 vine să rezolve această problemă.

”LTE gate?”

În fine, o altă problemă raportată de către cumpărători o constituie faptul că noile iPhone-uri ar pierde foarte des sau foarte mult semnalul 4G LTE.

Problema provine din faptul că Apple a schimbat în acest an modemurile Qualcomm cu variante de la Intel. Apple și Qualcomm se află implicate și procese de miliarde de dolari pe tot globul.

Anterior, în 2010 Apple a avut o problemă similară în scandalul ”Antennagate”. Atunci iPhone 4 avea antena situată pe banda metalică exterioară a carcasei, iar mâinile utilizatorilor o obturau, iar telefoanele pierdeau semnalul. În acel moment a avut loc celebra replică a lui Steve Jobs, care spunea utilizatorilor că ”țin greșit telefonul”.

Totuși, scandalul a fost îndeajuns de mare ca Apple să ofere carcase gratuite celor afectați.

În acest moment, cei mai mulți consumatori care se plâng de problema căderii semnalului sunt utilizatori ai rețelei Verizon Wireless din SUA. Aceasta folosește tehnologia CDMA, nu pe cea GSM – cea mai răspândită din lume.

Qualcomm este compania care a inventat tehnologia CDMA.

iPhone XR încă n-a ajuns pe piață

În final trebuie menționat că iPhone XR, varianta ieftină a iPhone, nu a ajuns încă pe piață.

iPhone XR are un ecran LCD de 6,1 inchi și o rezoluție mult mai proastă decât iPhone XS și XS Max, care folosesc ecrane OLED.

În România, prețurile noilor iPhone-uri depind de abonamentul la care le luați și de operatorul selectat. La liber, prețul acestora pornește de la 5.500 de lei la eMag, iar varianta de top costă 9.700 de lei.

Apple este așteptată să lanseze în această toamnă și o nouă versiune a tabletei iPad Pro, dar și o nouă linie de Mac-uri: nou MacBook, un nou Mac Mini și un nou iMac, potrivit 9to5Mac.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News