Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Educației, Oana Badea, spune că această clasă pregătitoare „nu este o sperietoare, ci este în interesul copiilor de 6 – 7 ani”. Oficialul susține că numai aşa părinţii pot decide în ce clasă îşi pot înscrie copiii, potrivit realitatea.net.
Badea, a declarat că aproximativ 20% din copiii mai mici de şase ani nu vin la grădiniţă şi că în grupa mare erau copii de vârste diferite. ” Există 675 de centre pentru evaluarea psihosomatică a copiilor. Acum, un copil de şase ani poate fi înscris în clasa a II-a, dacă părintele solicită acest lucru”, a spus Oana Badea. Evaluarea psihosomatică a micuţilor a început deja.
Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei a mai anunţat că şcolile vor trebui să anunţe criteriul de departajare. „În teritoriu, peste 80% din părinţi îşi înscriu copiii la şcoala cea mai apropiată”.
Potrivit unui ordin al fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, părinţii îşi pot înscrie copiii şi la alte şcoli decât ce la care sunt arondaţi, însă numai dacă acele unităţi mai au locuri disponibile.
Pe de altă parte, liderul FSLI, Liviu Pop, spune „astăzi este un haos de nedescris, iar şcolile care au primit mai multe clase nu au atâţia copii înscrişi. „Lucrurile trebuiau logic făcute. Copii trebuiau să meargă cu părinţii să se înscrie. în Capitală părinţi merg să-şi facă flotant, doar să-şi poată înscrie copii la şcoală”, a spus Pop.
FSLI a iniţiat un sondaj online despre clasa pregătitoare, pe care îl va prezenta la întâlnirea de săptămâna viitoare.
„Legat de ce vor învăţa aceşti copii la clasa pregătitoare, curricula pentru clasa O, nu este făcută. De unde sunt banii pentru formarea profesională. Cine va preda, învăţători care şi-au echivalat studiile. Cine va plăti reconversia profesională. De unde sumele prin care 20.000 de profesori vor trebui formaţi pe implentarea noilor programe?”, a mai precizat Liviu Pop.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro