Potrivit www.monitorulneamt.ro, Mitropolia a dat ordin de mai multe ori ca trupul să fie îngropat, însă călugării de la schitul din Rădeni nu au dat ascultare.
Călugării au expus spre închinare rămăşitele pământesti ale unui localnic, considerat de ei sfânt. „Minunea” se petrece în satul Rădeni, comuna Păstrăveni, la schitul cu hramul Cuvioasa Parascheva, ce ţine de Mănăstirea Petru Vodă. La acest aşezământ, de mai bine de doi ani si jumătate, oamenii din localitate, dar si din alte zone ale ţării vin si se închină la rămăşitele unui localnic, fost brigadier C.A.P., care la dezgropare a fost găsit neputrezit.
În 2004, pe patul de moarte, săteanul a fost făcut călugăr si i s-a dat numele Iosif. După doar câteva săptămâni a încetat din viaţă şi a fost înmormîntat în apropierea schitului. După 7 ani, în octombrie 2011, omul a fost dezgropat de rude. Atunci s-a constatat că trupul era neputrezit. Călugării au anunţat reprezentanţii Mitropoliei şi ai Mănăstirii Petru Vodă.
Deşi călugării consideră că au de-a face cu moaştele unui sfânt, reprezentanţii Mitropoliei nu sunt de aceeaşi părere.
„Declararea unui sfânt nu este o treabă atât de simplă pe cât pare sau cum cred unii, uneori fiind nevoie să treacă şi sute de ani… Despre cazul de la Rădeni ştiam demult şi am mai cerut înhumarea rămăşiţelor pământesti. Dacă au fost din nou dezgropate, vom dispune iar reînhumarea. Dacă reprezentantii schitului nu vor să asculte, atunci vor suporta sancţiuni. Biserica nu respinge nici o manifestare a Duhului Sfânt, numai că trebuie dovezi clare pentru a stabili că anumite rămăşite aparţin unui sfânt. Dacă se descoperă un trup neputrezit, i se citesc dezlegările, pentru că se poate ca neputrezirea să se datoreze unui blestem. Chiar dacă nu putrezesc rămăsitele se îngroapă din nou după 7 ani, si abia ulterior, dacă sunt tot neputrezite se încep anumite proceduri de verificare”, a explicat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvînt al Mitropoliei Moldovei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News