Principiul platformei a generat o ploaie de reacții. Mai ales că unul din influenceri (pe lângă oamenii de radio Răzvan Popescu și Flick) a fost Cristina ICH, cu o serie de postări extrem de virulente la adresa celor care au criticat demersul (a fost greșeala mea, chiar m-am purtat „ca o mahalagioaică”, recunosc asta, admite chiar Cristina ICH într-un interviu acordat paginademedia.
Problema de bază a fost repartiția banilor: o parte către fondul de premiere, influenceri și cauza în sine, iar cel care a pornit proiectul este Bogdan Cârcu.
”Este un sistem nou pentru România, dar afară existe modele aproape identice: omaze.com sau 1picasso100euros.com. Ambele dau premii la tombolă celor care donează. Publicul nostru nu sunt cei care donează oricum. Ei o pot face direct către cauzele respective. Publicul nostru sunt cei care altfel, în lipsa unui premiu, nu ar fi convinși. Vrem sa ii facem sa doneze mai ales pe cei care nu doneaza din empatie, sa le trezim empatia prin trezirea mai intai a atentiei ca existam, a declarat Bogdan Cârcu pentru paginademedia.ro
Loterie sau act de caritate?
„Este act de caritate, dar, tot in spiritul transparentei, am notificat anterior demararii proiectului Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc si le-am transmis regulamentele noastre si explicatii pentru a intelege ca nu functionam ca joc de noroc.” Cârcu mai spune și că a fost și o greșeală de comunicare.
”Da, inițial de pe site se putea înțelege că banii din
donații se împart la trei: către premii și cheltuieli de organizare, către
influenceri (bloggeri, vloggeri, media) și către cauză. Am pus apoi și
procentele: în cazul donațiilor pentru Institutul Cantacuzino, 90% din donații
merg către cauză, a mai spus Cârcu.
Fondatorul asociației ChiarEu a mai spus că tombola va continua, iar până acum s-au strâns peste 40.000 de euro pentru donații care vor ajunge la Institutul Cantacuzino.
Citește restul articolului aici.