Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt ISU Dolj, a spus că niciuna dintre soții nu lucrează în subordinea soțului. Doar fratele colonelului Nistor îi este subordonat direct.

„Așteptăm să vină solicitarea dumnealui și va primi răspunsul care se încadrează pe ceea ce ne cere dumnealui.

Aceste angajări ale soțiilor sunt făcut e în 2007, când s-a făcut demilitarizarea. Soțiile nu lucrează niciuna în subordinea soțului.

În momentul de față sunt cinci cazuri de soții. Singurul care ar fi este cel al colonelului Nistor, care are un frate care a venit mutat la cerere de la vămi. În momentul de față este șeful serviciului logistic”, a declarat Cocoșilă în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX.

Cum l-ar putea pedepsi pe subordonatul care îi este frate

Acesta susține că, dacă face vreo greșeală, fratele lui Nistor va fi judecat de o comisie, iar cel care va lua decizia unei eventuale pedepse va fi Inspectorul Șef.

„Sancțiunile se aplică de către Inspectorul Șef al ISU. Dacă apare o discuție sau ceva care trebuie să intre într-o discuție, se face o comisie care cercetează.

Se aduce în discuție dacă e cazul să de vreo sancțiune, se trimite către într-o comisie prealabilă care cercetează cauza, se înaintează concluziile Inspectorului Șef, care ia decizia”, a mai explicat Florin Cocoșilă.

„A fost singurul candidat la această funcție!”

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj a mai adăugat că s-a organizat un concurs, iar fratele colonelului Nistor a fost singurul care s-a înscris.

„Rămânând vacantă poziția, s-a scos la concurs, au avut timp să se înscrie cei care au dorit. S-a lăsat o perioadă pentru depunerea documentelor, s-au anunțat tematica și bibliografia pe site. Iar examenul a fost filmat.

Fratele colonelului Nistor a fost singurul candidat la acea funcție. Până a susținut examenul candidatul respectiv, s-a cerut un punct de vedere dacă există o incompatibilitate. Răspunsul a fost că poate să participe la acest concurs”, a mai precizat Florin Cocoșilă.

„Nu pot eu să-l contrazic pe Inspectorul Șef, știu că s-a cerut un punct de vedere.

Răspundem la ceea ce ne solicită Inspectoratul general pentru Situații de Urgență. Inspectorul șef va trimite un punct de vedere Inspectoratului General”, a încheiat Florin Cocoșilă.

Urmărește-ne pe Google News