„Ni se spune că riscul este minim, dar, statistic, vor exista cazuri de cancer de piele din cauza acestor raze X”, a spus dr Michael Love, şeful laboratorului pentru studiul razelor X din cadrul departamentului de biofizică al Universităţii John Hopkins, SUA.

Acesta subliniază că „nicio expunere la raze X nu poate fi considerată benefică (…) Se ştie că razele X sunt periculoase, dar problema cu prezenţa lor în aeroporturi este oamenii au aşa mare nevoie să ajungă dintr-un loc într-altul încât sunt gata să-şi rişte viaţa pentru asta, din cauza razelor”, a adăugat cercetătorul, citat de AFP.

Administraţia pentru securitatea transporturilor din Statele Unite a început în 2007 folosirea în aeroporturi a scanerelor corporale capabile să expună întregul corp omenesc. Anul acesta, folosirea lor s-a generalizat, prin achiziţia a 450 de noi scanere, din fondurile alocate prin planul de relansare american. În prezent, potrivit TSA, circa 315 scanere integrale cu raze X funcţionează în total într-un număr de 65 de aeroporturi din SUA.

 
 

Urmărește-ne pe Google News