Mucegaiul din textile
Udați bine zonă afectată și frecati bine cu detergent, apoi puneți materialul (haină, etc) în mașină de spălat la cea mai înaltă temperatură. În cazul în care materialul este mai sensibil și nu rezistă la o asemenea temperatură, lăsați-l la înmuiat în apa cu detergent 30 minute și abia apoi în mașină de spălat la o temperatură normală. (dacă este nevoie adăugați și înălbitor)
Îndepărtarea și oprirea formării mucegaiului în baie
Ciupercă se formează foarte bine în baie, deoarece aici are condiții optime, umiditatea fiind bază. Pentru a încetini sau pentru a opri formarea mucegaiului adăugați într-un recipient 3 linguri de oțet, 1 linguriță Borax (foarte bun dezinfectant) și 450 ml apa fierbinte. Vărsați soluția într-o sticlă din care să pulverizați în locurile afectate. Lăsați puțin să acționeze, apoi frecati cu o perie moale.
Mucegaiul de pe mobilă din grădină
Puneți într-o sticlă cu pulverizator oțet și stropiți bine petele de mucegai. După 15 minute locurile afectate ar trebui să se curețe ușor cu apa caldă. Datorită acestei metode, mucegaiul nu se va mai formă atât de repede, deoarece nu suportă aciditatea oțetului.
Sursa.incasa.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News