A rămas cu o problemă la picior

“Facem în continuare o grămadă de drumuri la medic. Mergem la recuperare pentru problema pe care Daria o are la picioruş”, ne-a spus Florentina Cornean (foto), mămica micuţei. Femeia e dispusă să meargă până în pânzele albe pentru a-şi vedea prinţesa sănătoasă.
A înfuriat- o însă una din ultimele decizii ale instanţei prin care li s-a cerut o nouă expertiză la Institutul de Medicină Legală.
“Vor să ducem, din nou, copilul la IML ca să vadă medicii încă o dată că a fost arsă. Mi se pare inadmisibil. Din moment ce ea a fost în acel salon care a ars practic din temelii… În loc să dea odată o sentinţă definitivă, să ne scutească de suferinţa provocată la fiecare termen de judecată în care noi retrăim întreaga tragedie şi să găsească vinovaţii, ei trag de timp în mod barbar”, mărturiseşte mama Dariei, care susţine că până acum nimeni nu a primit nici o despăgubire în acest caz.
Pentru a se putea ocupa de copil, femeia a renunţat la serviciu şi s-a apucat să lucreze acasă rochiţe. Şi a implicat-o în activităţi şi pe Daria, care pictează materialele alături de ea şi chiar e imaginea colecţiilor pentru copii.

Inculpaţii se consideră nevinovaţi

Asistenta Florentina Cârstea (foto), considerată principalul vinovat pentru tragedia de la Maternitatea Giuleşti, a fost condamnată în primă instanţă la doi ani şi două luni de închisoare, însă atât ea, cât şi şefii spitalului, între care şi medicul Bogdan Marinescu (foto), au susţinut tot timpul că sunt nevinovaţi şi au refuzat orice declaraţii publice despre incident.
Cât vor sta în puşcărie şi câţi bani vor plăti până la urmă daune (prima instanţă a dictat despăgubiri de peste 4 milioane de euro) vor decide judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor.

Şase familii distruse în urma incendiului

Au trecut aproape patru ani şi jumătate de când 11 sufleţele nevinovate, abia sosite pe lume, au fost prinse în flăcările iadului care au mistuit în totalitate salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti, din sectorul 6 al Capitalei.
Pentru şase dintre acestea, lupta a fost imposibil de câştigat, însă cinci bebeluşi au reuşit, cu eforturi majore, să supravieţuiască infernului.

Urmărește-ne pe Google News