Traumatismele cervicale, durerile de spate, oboseala si tensiunile musculare sunt patru dintre cele mai des intalnite neplaceri cauzate de scaunele de masina, in timpul sofatului. Libertatea va spune ce trebuie sa aveti in vedere cand achizitionati o masina sau scaune pentru aceasta.
Multe persoane ignora testarea confortului scaunului inainte de cumpara o masina. Poate parea un lucru banal atunci, insa mai tarziu va veti felicita daca veti alege un scaun bine facut si nu veti mai fi nevoiti sa apelati la medic pentru tratament. Iata ce trebuie sa faceti pentru a preintampina neplacerile:
– verificati daca sca-unul are un suport adecvat pentru zona lombara si laterala a corpului;
– apasati pedalele de mai multe ori. Ajungeti usor la acestea, fara a va intinde?
– asigurati-va ca scaunul poate fi manevrat usor pentru a avea o pozitie confortabila la volan;
– suportul pentru cap trebuie sa fie ajustabil, astfel incat sa puteti preveni traumatismele cervicale. Acesta trebuie sa fie pozitionat la nivelul urechilor, la o distanta de maximum 7,5 cm de ceafa;
– alegeti un scaun care nu este nici prea lung, nici prea scurt pentru coapse si care confera un bun suport lateral corpului.
Primele semne ca ceva nu e in regula sunt amortirea sezutului si durerea de spate. Daca aceste simptome se repeta, apar tensiunile musculare, cauzand neplaceri si stres in timpul sofatului si, mai tarziu, alte probleme medicale, printre care si deformarea coloanei vertebrale.
Suportii laterali reduc tensiunile musculare atunci cand luati virajele
Suportul pentru cap trebuie sa fie pozitionat la nivelul urechilor
Distanta dintre cap si suport nu trebuie sa fie mai mare de 7,5 cm.
Un bun suport pentru coloana vertebrala reduce durerile de spate
Partea din spate a scaunului trebuie sa fie ajustabila
Scaunul nu trebuie sa fie nici prea lung, nici prea scurt pentru coapse. Un material tare impiedica oboseala picioarelor
Scaunul trebuie sa se poata misca usor, inainte-inapoi