Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Scena s-a prăbușit din cauza unei rafale de vânt, a precizat Maynez, într-o postare pe rețeaua X, fostul Twitter.

Guvernatorul statului Nuevo Leon, Samuel García, a anunțat că cel puțin 54 de persoane au fost rănite și că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, pentru că există persoane blocate sub scena prăbușită.

„Se pare că există persoane captive (printre dărâmături) și rănite”, a spus și Miguel Treviño, primarul din San Pedro Garza García.

Printre morți se află un copil, iar unii dintre răniți sunt în stare stabilă, în timp ce alții sunt supuși unor intervenții chirurgicale, a mai precizat García.

În imagini apărute pe rețelele sociale se vede cum Máynez se află pe scenă alături de susținătorii săi, care îi scandau numele iar, la un moment dat, un ecran gigant și o structură metalică se prăbușesc. Candidatul prezidențial a fugit către o zonă sigură, în timp ce o parte a structurii s-a răsturnat peste scenă și public.

„Ceea ce am trăit s-a întâmplat în doar câteva secunde. A venit o vijelie, un vânt brusc și, din nefericire, a prăbușit scena, ceea ce a dus la un accident fatal”, le-a declarat Maynez reporterilor de la fața locului, potrivit agenției AP.

Máynez a declarat că a mers și el pentru scurt timp la spital.

„Sunt bine și sunt în comunicare cu autoritățile statului pentru a urmări ce s-a întâmplat. Singurul lucru important în acest moment este să ne ocupăm de victimele accidentului”, a mai declarat el, adăugând că și-a suspendat activitățile de campanie electorală.

Serviciul meteorologic din Mexic prognozase în toată regiunea rafale puternice de vânt, de până la 70 de kilometri pe oră începând de miercuri după-amiază.

Autoritățile locale i-au îndemnat locuitorii din zonă să rămână în case din cauza furtunilor și a vântului puternic.

Jorge Alvarez Maynez, în vârstă de 38 de ani, este candidatul partidului Mișcarea Cetățenilor și se află în prezent pe locul al treilea în sondajele de opinie naționale, după Claudia Sheinbaum, din partea partidului Morena, aflat la putere, și Xóchitl Gálvez, din partea coaliției de opoziție.

Perioada premergătoare alegerilor programate pe 2 iunie a fost una dintre cele mai sângeroase din istoria Mexicului. Potrivit unui studiu recent al firmei mexicane de consultanță politică Integralia, aproximativ 200 de funcționari publici, politicieni și candidați au fost uciși sau amenințați în perioada de dinaintea scrutinului. Nu au fost raportate incidente în timpul evenimentelor de campanie.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News