Khelif, care s-a aflat în mijlocul unei puternice controverse din cauză că nu a trecut testul de gen al Asociației Internaționale de Box (IBA), dar a primit permisiunea CIO de a boxa la Olimpiadă, a făcut cu o schimbare răsunătoare de look.
Imane a fost „aranjată” de centrul de frumusețe, care i-a dedicat câteva cuvinte emoționante, felicitând-o nu doar pentru medalia de aur pe care a câștigat-o, ci și pentru personalitatea ei.
„Pentru a obține medalia, nu a avut timp de pierdut în saloanele de înfrumusețare. Nu a simțit niciodată nevoia să se conformeze acelor standarde pentru a-și dovedi existența”, au precizat cei de la Beauty Code.
„Poate fi feminină și elegantă când vrea, dar pe ring nu are nevoie. Are nevoie doar de strategie, forță și lovituri”, a mai scris institutul, în mesajul postat pe Instagram.
Schimbându-și înfățișarea, Imane nu a intenționat să-și schimbe aspectul pentru a se încadra în formele în care lumea vrea să ne îngrădească
Sportiva, care a intentat un proces pentru agresiune cibernetică împotriva unor persoane publice precum Elon Musk, Donald Trump și JK Rowling, printre alții, a purtat o cămașă înflorată, cercei și machiaj. La gât, Imane avea medalia de aur pe care a câștigat-o la Paris.
Pugilista, devenită o referință în Algeria, a primit Ordinul Meritul Național de la președintele Republicii, Abdelmadjid Tebboune.
„Am avut onoarea să fiu decorată ”, a publicat Khelif imaginile momentului istoric pentru ea.
Medalia de aur a lui Khelif este prima a Algeriei în boxul feminin, la Olimpiadă. Ea este a doua medaliată cu aur a națiunii la box, alături de Hocine Soltani, la JO 1996 (l-a bătut pe Leonard Doroftei, în semifinale).
La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.
Testele de gen efectuate de IBA) în cazul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting la Campionatele Mondiale de anul trecut, care au dus la descalificarea lor, au fost nelegitime şi lipsite de credibilitate, a precizat CIO.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 7Foto: Hepta/ Instagram Imane Khelif
Libertador • 19.08.2024, 01:04
Mi-ați șters comentariul "pt. limbaj vulgar și jignitor". Puteți vă rog să-mi spuneți care au fost cuvintele vulgare și jignitoare, ca să am grijă să nu le mai folosesc niciodată în viața mea? "Ce băiat frumușel" a fost o ironie, nu e voie nici cu ironii?; "testosteron endogen" nu e vulgar, e din endocrinologie; "sportive care arată ca băieții" e un adevăr pe care-l văd și copiii. Sabalenka, Biles, Navratilova, Mauresmo, știu și ele că arată așa, nu s-ar simți jignite deloc; "al treilea gen" nu e vulgar, e o sintagmă deja asimilată în limbajul social-politic. Și atunci unde e toată vulgaritatea și jignirea? V-ați simțit dv. jignit(ă) personal? Dar eu, eu cum mă simt când văd că un comentariu bine intenționat, finalizat cu o propunere f. serioasă (de a se introduce "al treilea gen" și în sport), e șters pt. că eu aș fi un individ vulgar care jignește oamenii?
Libertador • 18.08.2024, 23:01
*** Acum pe bune, trebuie făcut ceva, lucrurile astea au scăpat de sub control. Tot mai multe femei care arată ca niște bărbați ajung mari campioane în sporturile lor - de ex. Amelie Mauresmo sau Martina Navratilova (retrase acum), Aryna Sabalenka, Simone Biles și multe altele din box, lupte, judo, haltere. patinaj viteză, ciclism, canotaj etc. Nivelul de testosteron endogen (adică natural produs de corpul lor) e mult mai ridicat decât la alte sportive, și le conferă un avantaj incorect. WADA și IOC ar trebui să schimbe valorile admisibile în prezent la controale, și să introducă în competiții un al treilea gen, pe lângă bărbat și femeie. Dacă a fost admis în plan politic în toată lumea, ar fi timpul să-l implementăm și în arene, săli și stadioane, dacă nu vrem să ne strice spectacolul sportiv!
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
Giulesti1907 • 18.08.2024, 13:55
Sa ne arate *** si atunci o credem.
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.