Khelif, care s-a aflat în mijlocul unei puternice controverse din cauză că nu a trecut testul de gen al Asociației Internaționale de Box (IBA), dar a primit permisiunea CIO de a boxa la Olimpiadă, a făcut cu o schimbare răsunătoare de look.

Imane a fost „aranjată” de centrul de frumusețe, care i-a dedicat câteva cuvinte emoționante, felicitând-o nu doar pentru medalia de aur pe care a câștigat-o, ci și pentru personalitatea ei.

„Pentru a obține medalia, nu a avut timp de pierdut în saloanele de înfrumusețare. Nu a simțit niciodată nevoia să se conformeze acelor standarde pentru a-și dovedi existența”, au precizat cei de la Beauty Code.

„Poate fi feminină și elegantă când vrea, dar pe ring nu are nevoie. Are nevoie doar de strategie, forță și lovituri”, a mai scris institutul, în mesajul postat pe Instagram.

Schimbându-și înfățișarea, Imane nu a intenționat să-și schimbe aspectul pentru a se încadra în formele în care lumea vrea să ne îngrădească 

Sportiva, care a intentat un proces pentru agresiune cibernetică împotriva unor persoane publice precum Elon Musk, Donald Trump și JK Rowling, printre alții, a purtat o cămașă înflorată, cercei și machiaj. La gât, Imane avea medalia de aur pe care a câștigat-o la Paris.

Pugilista, devenită o referință în Algeria, a primit Ordinul Meritul Național de la președintele Republicii, Abdelmadjid Tebboune. 

„Am avut onoarea să fiu decorată ”, a publicat Khelif imaginile momentului istoric pentru ea.

Medalia de aur a lui Khelif este prima a Algeriei în boxul feminin, la Olimpiadă. Ea este a doua medaliată cu aur a națiunii la box, alături de Hocine Soltani, la JO 1996 (l-a bătut pe Leonard Doroftei, în semifinale).

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

Testele de gen efectuate de IBA) în cazul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting la Campionatele Mondiale de anul trecut, care au dus la descalificarea lor, au fost nelegitime şi lipsite de credibilitate, a precizat CIO.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Foto: Hepta/ Instagram Imane Khelif

Urmărește-ne pe Google News