Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, notează Digi24.ro.
„Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava”, se arată în comunicatul companiei Schweighofer.
Cascade Empire, deținută de grupul Schweighofer, a achiziționat pădurile în perioada 2003-2011. Firma are în prezent 19 angajați, inclusiv personalul diviziei de management forestier, iar întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar – compania suedeză GreenGold Group.
Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piaţa românească în 2003, iar în prezent operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn cu un total de aproape 3.100 angajaţi.
Potrivit digi24.ro, compania Schweighofer a fost acuzată de mai multe organizații neguvernamentale că ar cumpăra lemn tăiat ilegal din pădurile României. Anul trecut, retailerul de materiale de construcţii Leroy Merlin a anunuțat că a exclus, în perioada martie-iunie 2017, din lanțul de aprovizionare 25 de furnizori, printre aceștia numărându-se și producătorul Holzindustrie Schweighofer. Motivul: furnizorii nu aveau certificare FSC (Forest Stewardship Council).
Și alte lanțuri de bricolaj, precum Hornbach sau Brico Depot România, au anunțat că au redus sau au întrerupt aprovizionarea cu produse din lemn de la Holzindustrie Schweighofer.
De cealaltă parte, reprezentanții Schweighofer menționau în februarie 2018 că 70 de camioane sosesc în fiecare zi, în medie, la fabricile de cherestea din România şi au menţionat că au implementat un sistem de identificare a transporturilor neconforme pe care le refuză.
Citește și EXCLUSIV | România a ajuns să importe cartofi din Egipt, deși produce din plin pentru a acoperi consumul