DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

ORDONANȚĂ SECRETĂ. Cum au reușit politicienii și patronatele să îi lege pe muncitorii străini de angajatorii lor din România. „Sclavagism modern”

« Înapoi la articol

Comentarii (7)

Gabrriel   •   13.12.2022, 14:59

Dezgustător! Noi avem o vorbă, "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face". Ar trebui să fim gazde mai bune. Dacă angajatorilor nu le convine faptul că le pleacă angajații, să ofere condiții mai bune sau să fie mai atenți la procesul de recrutare. Cum ar fi să apară o lege care îi oblige să țină acești oameni angajați cel puțin un an, indiferent de performanță?

pikpik   •   12.12.2022, 20:37

Exact asa påtesc si romanii ce muncesc in alte tåri EU, ore neplåtite, weekend plåtit la pret normal in loc så fie dublu, sau sefii cer favoruri cu tupeu si executi cå så-ti mentii locul de muncå. Polonezii, bulgarii påtesc la fel, dar acceptå. In RO oricum nu castigå la fel. Iar asiaticii åstia se vaietå degeaba cå la ei acolo muncesc toatå ziua si se aleg cu o strachinå de orez. Si apoi nici romanii in tara lor nu sunt plåtiti ca asiaticii, deci ...

Mediafan   •   12.12.2022, 19:36

Rușine sindicatelor care au trădat muncitorii.

GoguDemagogu   •   12.12.2022, 19:23

Porcăria asta trebuie sa înceteze, iar acești oameni să rămână în România ca prieteni, nu să dezvolte o aversiune față de un popor pe care îl vor percepe drept exploatator. Români, de când ați uitat să fiți oameni?

seaman651   •   12.12.2022, 16:50

Orele de munca nu se respecta nici in cazul angajatilor romani, ca de pilda la o pizzerie unde sunt angajati tineri sub 18 ani. As vrea sa vad investigatiile Libertatea si pe tema asta, iar analogia cu muncitorii din Qatar mi se pare total deplasata in cazul Romaniei. Au fost destule reportaje la TV, unde angajatii straini se declarau multumiti.

vomitat   •   12.12.2022, 13:25

Au aceleadi conditii ca noi. Stiu situatii cand sunt platiti chiar mult mai bine ca romanii. De ce? Pai legea ii ajuta. De exemplu urmatorul artificiu. Angajati prin offshore astfel incat angajatorul sa nu plateasca taxe la stat pt ei. Se plateste teoretic prin offshore,astfel incat li se da si lor bani mai multi si e mai rentabil sa iei straini decat sa te cocoseze statul cu romani. Iar aia cu legatul 1 an e normal in caxul celor veniti cu vontracte si se semneaza etc.

Nic12   •   12.12.2022, 08:58

La fel au pățit și românii plecați la muncă în Occident! Au fost abuzați în toate felurile! Pe de o parte, ar fi trebuit să vă vedeți de treabă, muncitorii veniți din est s-ar fi prins rapid, continuau drumul spre vest, ai noștri, (care vor banii ieri), ar fi fost forțați de împrejurări să angajeze români.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close