Aceste crize care au afectat întreaga lume în ultimii ani au afectat piața muncii și sistemele de învățământ și au dus la exacerbarea sărăciei extreme și a migrației forțate, potrivit agenție care aparține ONU.

Comparativ cu 2016, numărul persoanelor alate în sclavie modernă a crescut cu 9,3 milioane.

Potrivit ONU, dintre cele aproximativ 50 de milioane de persoane aflate în sclavie modernă, 27,6 milioane lucrează împotriva voinței lor, în timp ce aproximativ 22 de milioane au fost obligație să se căsătorească. Trei milioane dintre aceștia sunt minori.

Raportul agenției menționează explicit cazul Qatarului care este acuzat de folosirea muncii forțate pentru construirea stadioanelor pentru Campionatul Mondial din 2022, cât și a Chinei care a introdus forțat minoritatea uigură, dar și alte minorități musulmane, în lagăre de muncă din provincia Xinjiang. Beijingul neagă acuzațiile de crime împotriva umanității.

Cei mai afectați de sclavia modernă sunt persoane din state cu venituri ridicate sau peste medie, iar migranții au un risc de trei ori mai mare decât localnicii să ajungă în aceste situații.

Urmărește-ne pe Google News