10 inspectorate școlare județene din totalul de 41 (plus inspectoratul din București) nu aveau până pe 12 ianuarie informații vizibile pe deschiderea site-urilor despre această platformă sau orice alte informații despre vaccinarea anti-COVID, scrie Școala 9, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

Și asta, în condițiile în care personalul din învățământ din România este inclus în etapa a II-a de vaccinare, pentru care înscrierile pot începe online pe platforma #ROVACCINARE începând din 15 ianuarie.

Inspectoratul Școlar din Municipiul București, cât și cele din județele Timiș, Buzău, Bihor, Maramureș și Prahova nu au nicio informație la vedere despre vaccinarea anti-COVID pe pagina de deschidere a site-urilor, asta deși #ROVACCINARE, platforma națională online pentru informare despre vaccinare, există din 30 decembrie.

Pe site-ul Inspectoratului București nu apare nicio informație despre campania de vaccinare.

Pe site-urile altor patru inspectorate, deși se fac referiri la campania de vaccinare pe pagina principală, informațiile pot trece cu ușurință neobservate de utilizatori – mai ales dacă intră de pe telefon. Mai exact, pe site-urile inspectoratelor din Brașov, Giurgiu, Mehedinți și Neamț, informațiile sunt postate în partea de jos a site-ului, în fluxul de știri sau de noutăți.

Citește pe Școala 9 ce a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, despre promovarea campaniei de vaccinare pe site-urile inspectoratelor școlare și ce spune despre acest subiect un expert în domeniul comunicării și cercetării.

 
 

Urmărește-ne pe Google News