Înfinţată în anul 2013, şcoala de pictură din cadrul Centrului de zi ”Omenia” din Bucureşti, numără acum nouă cursanţi. În acest moment artiştii se pregătesc de ziua persoanelor vârstnice, 1 octombrie, când vor expune producţiile artistice pe pereţii localului în care vor sărbători evenimentul.

”Ar fi fost frumos să avem un spaţiu într-o galerie de artă, în care să putem expune periodic lucrările. Ar însemna mult pentru noi”, spune Aurora Roman Strugaru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici,  unul din cei doi profesori ai şcolii de pictură a pensionarilor.

Elena Stănculescu are o lucrare care a ajuns la Bruxelles, la preşedintele Platformei AGE a persoanelor vârstnice, o platformă care are printre membri Federaţia Naţională ”Omenia”

Din ceea ce spun pictoriţele, arta, în acest caz, nu este doar un pretext de socializare, ci chiar îşi arată funcţia terapeutică despre care vorbesc criticii: efectiv se simt mai bine când pictează!

Margareta Caraman s-a înscris la cercul de pictură al CARP Omenia cu şase luni în urmă şi poate picta deja la acest nivel

Urmărește-ne pe Google News