Tudor Chirilă, fotograf de ocazie

Printre miile de dascăli adunaţi de prin toată ţara la Bucureşti, reporterii ziarului Libertatea l-au surprins pe solistul trupei Vama, Tudor Chirilă.
Artistul a ieşit pe Calea Victoriei înarmat cu un aparat foto semiprofesional pentru a trage câteva cadre cu profesorii mărşăluind dinspre Guvern spre Palatul Parlamentului.

«După 39 de ani de muncă am o leafă de 1.500 de lei»

Mariana Şavlovski (53 de ani), Galaţi: “Chiar dacă sunt învăţător, am avut grijă să fac o facultate, dar totul e inutil în sistemul de învăţământ românesc. Am 35 de ani de muncă, toate gradele didactice, însă mi-e ruşine să vă spun ce salariu am. Numai eu ştiu cât e de greu să ţin cei doi copii în şcoală”.
Valentin Mladin (30 de ani), Călăraşi: “Tinerii nu au nici o şansă în zilele noastre. M-am angajat acum şapte ani la o şcoală, în speranţa că îmi pot face o carieră frumoasă. Sunt şi acum în aceeaşi unitate, profesor de sport şi câştig doar 12 milioane de lei vechi. Cum să trăieşti cu banii ăştia?!”
Vlad Ion (60 de ani), Maramureş: “Cu o vechime de 39 de ani în câmpul muncii, iniţial ca învăţător, apoi ca profesor de istorie, leafa mea abia ajunge la 1.500 de lei. Nu mai e de trăit în ţara asta. Sunt fericit că măcar copiii mei trăiesc în străinătate şi au o viaţă mai bună. Ei au început acolo – la Bruxelles – cu 2.500 de euro pe lună”.
Fotografii: Alexandru Dobre

Urmărește-ne pe Google News