UPDATE ora 18.30: Ministerul Educației a confirmat că în județul Galați a fost luată măsura suspendării activității didactice în 23 de localități, precizând că este vorba despre 98 de școli închise.

***

Știrea inițială: Școlile vor fi închise luni, 30 septembrie, în următoarele localităţi din judeţul Galaţi: Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Vameş – Piscu, Tudor Vladimirescu, Corni, Bereşti, Jorăşti, Băneasa, Târgu Bujor, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Barcea (Podoleni), Bereşti-Meria, Măstăcani, Griviţa, Suhurlui.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis evacuarea preventivă a celor care locuiesc pe albia râurilor şi în zonele cu risc la inundaţii, având în vedere că judeţul se va afla sub avertizare cod roşu de ploi şi inundaţii. Aproximativ 1.200 de persoane vulnerabile au fost identificate în zonele cu risc la inundaţii.

Deocamdată, Ministerul Educației nu a făcut un anunț oficial, dar secretarul de stat Sorin Ion a spus pentru Libertatea că, dacă situația o impune, cu siguranță vor mai fi școli închise: „Avem prevederi în regulament. Suntem în contact permanent cu județele și ne raportează dacă e cazul”.

Și ministrul educației, Ligia Deca, a transmis că a cerut monitorizarea situației din școli și raportarea urgentă a oricăror probleme către Ministerul Educației. „Transmiterea către conducerile unităților de învățământ a necesității ca toate echipamentele IT să fie deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică”, a spus Deca

Urmărește-ne pe Google News