Kadia, Gulkhedi și Hulkhedi, trei sate din provincia Madhya Pradesh, India centrală, sunt renumite pentru că antrenează copiii să fure. Educația din „școlile de hoți” include o serie de lecții care produc gangsteri „profesioniști” la „absolvire”.

Părinții își trimit copiii de 12-13 ani la „școala de hoți”, unde se alătură bandelor criminale locale și sunt instruiți. „Profesorii” sunt membri ai bandei și infractori experimentați.

„Programa școlară” include furtul din buzunare, smulgerea genților în locuri aglomerate, sustragerea de la urmărirea poliției și rezistența la bătăi.

Un loc îi costă pe părinți între 200.000 și 300.000 de rupii (2.400-3.600 $), ca „taxă de școlarizare”.

Elevii provin, de obicei din familii mai puțin educate și sărace. Ei sunt instruiți să se integreze în familii bogate și să obțină intrare la cele mai exclusiviste nunți din înalta societate.

După un an, adolescenții pot „absolvi”, furând bijuterii de la nunțile bogătașilor.

Se pare că „educația interlopă” le permite adolescenților să câștige de cinci până la șase ori mai mult decât taxa de școlarizare. În plus, părinții lor primesc o primă anuală de 500.000 de rupii (6.000 $).

Poliția spune că peste 300 de copii din astfel de școli au fost implicați în furturi de la nunți în India.

  • Pe 8 august, în timpul unei nunți fastuoase în Jaipur, nord-vestul Indiei, un „elev” a furat o geantă care conținea bijuterii în valoare de 15 milioane de rupii (180.000 de dolari);
  • În martie, un tânăr de 24 de ani care a absolvit o „școală de hoți” a furat o geantă cu bijuterii la o nuntă în Gurgaon, nordul Indiei.

Inspectorul de poliție Ramkumar Bhagat a spus că, deoarece majoritatea infractorilor sunt minori, este „extrem de dificil” pentru poliție să ia măsuri.

Persoanele condamnate pentru furt în India riscă până la șapte ani de închisoare și o amendă.

Cu toate acestea, sistemul juridic al țării este mai blând în gestionarea infracțiunilor juvenile, cu accent pe corecție și educație.

Sătenii îi protejează și pe infractorii minori, adăugând dificultăți poliției în combaterea rețelelor subterane în creștere de hoți profesioniști.

Astfel de „școli de hoți” au atras atenția pe scară largă pe rețelele de socializare. Un utilizator a scris că „acești copii ar fi putut folosi taxele de școlarizare pentru o educație formală. Mediul social sărac este cel care i-a dus în rătăcire”.

„Acești părinți își exploatează copiii pentru a comite infracțiuni pentru bani. Nu sunt demni să fie părinți”, a spus alt comentator.

Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News