„După o anchetă amănunţită şi un schimb de informaţii (…), Scorpionul a fost localizat şi arestat pe 12 mai”, au anunțat forţele de securitate kurde într-un comunicat.

El a fost arestat în oraşul Sulaymaniyah la cererea Interpolului, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al forţelor de securitate, Salam Abdel Khaleq.

„Îl vom interoga şi vom lua măsurile care se impun”, a adăugat el.

Căutat de câțiva ani de poliție, găsit de reporterii BBC

Timp de câțiva ani, Barzan Majeed el și banda lui au fost puternic implicați în traficul de persoane – cu bărci și camioane – peste Canalul Mânecii, notează BBC.

Potrivit BBC, între 2016 şi 2021, „banda condusă de Scorpion ar fi controlat o mare parte a traficului de migranţi între Europa şi Marea Britanie”.

26 de membri ai bandei au fost condamnaţi în Marea Britanie, Franţa şi Belgia, după o operațiune internațională a poliției. În octombrie 2022, un tribunal belgian l-a condamnat în lipsă pe Majeed la 10 ani de închisoare pentru trafic de migranţi.

Însă locația Scorpionului a fost necunoscută, până când BBC l-a găsit în orașul Sulaymaniyah. El s-a întâlnit cu reporterii la un mall și le-a povestit cum a început să facă trafic de migranţi în 2016 și a declarat că a transportat mii de migranți peste canal.

„Poate o mie, poate 10.000. Nu știu, nu am numărat”, a spus Scorpionul.

Urmărește-ne pe Google News