Puşkin a murit în 1837, în apartamentul său din Sankt Petersburg, împuşcat de francezul DAnthes, pe care l-a provocat la duel deoarece credea că soţia lui are o aventură cu acesta. O canapea expusă în muzeul Aleksandr Puşkin din Moscova are pe ea nişte pete închise la culoare. Deoarece aceasta a fost adusă din casa poetului, se presupune că este chiar canapeaua pe care acesta şi-a dat duhul. Astfel, s-a presupus că petele acelea pot să fie de sânge, care să fi curs din rana lui Puşkin.

Pornind de la această idee, s-au realizat nişte analize şi, într-adevăr, petele sunt de sânge, iar sângele aparţine unui bărbat. Din păcate vârsta acestuia nu a putut fi determinată, deoarece petele erau foarte vechi.

Totuşi, dacă printr-o metodă sau alta se va ajunge la concluzia că există şanse mari ca sângele să fi apaţinut poetului, cercetătorii vor încerca clonarea acestuia. O modalitate de aflare a devărului este compararea sângelui de pe canapea cu acela rămas pe vesta pe care Puşkin o purta în ziua duelului.

Biserica Ortodoxă Rusă este împotriva clonării şi, în plus, au declarat reprezentanţii Bisericii, nu a existat decât un singur Puşkin şi nu va mai exista vreodată altul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News