Ultimele sondaje dau aceeasi ordine a principalilor candidati (Oprescu, Blaga, Diaconescu, Orban), dar procentele si tendintele difera mult. In functie de platitor. Iar cand institutul cu pricina mai e sudat cu un post tv care nu-si declara partizanatul, dar il practica desucheat, manipularea opiniei publice devine certitudine. Asa ca, dincolo de ofertele care impestriteaza Capitala, o succinta rememorare a 18 ani, in care bucurestenii au fost jumuliti de patrimoniul si de finantele publice.
In legislatura 1990-92, inceputul haosului. Primari si prefecti fesenisti au praduit vile, apartamente, spatii comerciale. In perioada 1992-96, sub liberalul Crin Halaicu, au inceput tunurile imobiliare, iar drujbele au descoperit parcurile. Taranistul Victor Ciorbea, vremelnic primar, a fugit premier si a lasat Bucurestiul lui Viorel Lis, priceput in comicarii, dar si in afaceri imobiliare, contracte dubioase de utilitati si pionier in ale bordurilor. In 2000-2004, democratul Traian Basescu a promis enorm, dar n-a facut mare lucru, dand vina pe Consiliu. In 2004, locuitorii i-au dat si Consiliul, tot degeaba. Dupa cateva luni s-a mutat la Cotroceni, lasand Capitala lui Videanu, care a dus-o unde a dus-o si care, acum, vrea sa o predea altui democrat, Blaga, asa incat contractele edilitare sa ramana in marea familie pedelista.
Atacat din toate partile, Sorin Oprescu nu are in spate un partid, incercand sa convinga singur electoratul asupra independentei si bunelor sale intentii. Cam singur e si Ludovic Orban, care nu se prea poate bizui decat pe electoratul captiv (insuficient) al PNL si pe evidenta sa pregatire. O finala intre cei doi ar fi interesanta, dar ar insemna sa se mizeze pe certa nemultumire a electoratului fata de opt ani de administratie democrata si pe nedezmeticirea PSD.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!