Lucrările la proiectul de introducere a apei şi canalizării în Răşinari, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, au început marţi, sub monitorizarea jandarmilor şi a poliţiştilor de la postul local.
Cei aproximativ două sute de oameni au mărşăluit pe mai multe străzi din Răşinari, scandând lozinci împotriva primarului, a introducerii apei, dar şi cerând ca apa care curge la robinet să fie din localitatea lor, informează Mediafax.
În localitate există o reţea de apă şi canalizare introdusă în anii 1960 – 1963, iar apa provine din captări de pe râurile din zonă şi nu este potabilă, întrucât canalizarea se deversează tot în râurile din zonă.
«O bem de ani de zile şi nu a murit nimeni! Ei, dacă ne luăm după analize…»
Localnicii care au participat duminică la marş susţin însă că apa lor este cea mai bună, fiind apă de munte.
„Noi avem apa noastră! Să o facă potabilă. Au bani europeni! Deci cu banii ăştia europeni se poate face staţie de filtrare! Cu canalizarea nu avem nicio problemă! Să o bage! Noi le plătim canalizarea, apa nu o vrem de la Râul Sadului! Nu e bună! A noastră e mai bună! O bem de ani de zile şi nu a murit nimeni! Ei, dacă ne luăm după analize… în Africa beau din bălţi şi nu au mai murit!”, a declarat Ioan Cotoară, un localnic din Răşinari, care a participat la protest.
Cei mai mulţi participanţi la protest au spus însă că se tem că vor plăti foarte mult. În prezent, fiecare persoană din Răşinari plăteşte 24 de lei pe an pentru apă, indiferent de cât consumă, apa nefiind contorizată.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro