„După luni de activitate maximală în secția ATI-COVID, în aceste zile am reușit să ne organizăm astfel încât să putem face curățenie generală, finalizată cu dezinfecție termino-terminală a secție ATI-COVID, precum și a unității mobile ATI-COVID”, a anunțat duminică doctorul Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.
,,Problematica infecțiilor asociate îngrijirii medicale există în orice unitate spitalicească. Trebuie însă ca lucrurile să fie tratate transparent, iar activitățile de combatere a acestor infecții să fie continue și energice. Consider că întreg personalul aflat în îngrijirea pacientului trebuie să fie implicat și conștient că procesul de combatere a infecțiilor nosocomiale este un efort și o responsabilitate a tuturor, care trebuie realizată prin proceduri foarte clare ce trebuie respectate”, a explicat șefa spitalului bucureștean.
Întrebată de Libertatea dacă pentru aceste proceduri a fost nevoie ca pacienții să fie transferați în alte unității medicale pentru a elibera secția ATI-COVID, Beatrice Mahler a spus că a cerut avizul DSP pentru a reduce numărul de internări.
Aceste operațiuni de dezinfecții terminale sunt obligatorii mai ales că în secțiile ATI-COVID există un risc crescut de infecții nosocomiale.
Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”:
Aceasta a adăugat că un spital are însă nevoie și de o infrastructură modernă cu circuite corespunzătoare pentru a răspunde unei nevoi de asistență medicală a pacientului din sistemul de sănătate la nivelul anului 2021.
Libertatea a prezentat mai multe articole legate de infecţiile nosocomiale, pacienţii cu Covid fiind expuşi acestui risc în secţiile ATI.