Este entitatea asociativă feminină care reunește mai multe patronate și asociații care au femeia în centrul acțiunilor și preocupărilor lor. “Acțiunea de lansare onorează curajul, implicarea și viziunea femeilor din România, arătându-le apreciere și oferindu-le încredere în puterea pe care o au în generarea dezvoltării și schimbării pozitive a României” a declarat Cristina Chiriac, Ambasadoarea Antreprenoriatului Feminin în România, președinte al FPFA.
Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) este creată pentru a susține implicarea femeilor în viața economică și socială din Romania și este inspirată de mișcarea antebelică de emancipare, ce a impulsionat prezența româncelor în viața socio-culturală și politică a țării. FPFA este singura organizație asociativa feminină care își propune reprezentativitatea în dialogul social și crearea unui sistem de suport instituționalizat pentru antreprenoarele din România.
“29 de ani de capitalism ne-au lasat mai săraci cu peste 2.000.000 de locuri de muncă, pierdute prin procesul de privatizare, și peste 6.000 de companii dispărute de pe harta economică a României. Mai mult, ne-a adus în dar o legislație greoaie, modificată mult prea des și nearmonizată cu necesitățile antreprenoriale. Sigur, la baza constituirii FPFA sunt mai multe considerente, însă cel mai important este acela de a construi, de a încuraja și de a participa activ la construirea unui cadru economic și social stabil, propice mediului antreprenorial”, a mai declarat Cristina Chiriac, cea care a realizat și filmul cu tânăra de culoare purtând o ie pe străzile Londrei.
Evenimentul de lansare al FPFA este susținut de Sissi și cuprinde, pe lângă momentul festiv al lansării Federației, Gala Aprecierii – un moment de premiere inspirat de povestea prințesei Sissi și de inovațiile pe care aceasta le-a făcut în acele timpuri, și un concert oferit invitaților de Direcția 5, trupa care și-a făcut un frumos obicei din onorarea femeii, frumuseții și sensibilității acesteia.
CITEȘTE ȘI:
Bugetul Bucureștiului în 2018. Bani mulți la Cultură, puțini la pasaje