Autoritățile din Timișoara au reușit, în sfârșit, la doi ani de când au cumpărat șapte ambarcațiuni, să pună la punct toate detaliile pentru pornirea transportului public pe Bega. Primul vaporaș va pleca joi dimineață, din stația de la Solventul, la ora 7.11, iar cursa inaugurală pornește la 7.43, din stația Catedrala Metropolitană.

Vaporașele vor circula pe traseul Uzina de Apă și retur, de luni până vineri, între orele 7.oo – 18.00. În weekend, timișorenii se vor putea plimba cu un singur vaporaș, care va naviga în regim de transport de agrement.

„Orașul nostru se înscrie în circuitul orașelor europene cu tradiție care pun la dispoziția publicului călător posibilitatea de a se deplasa în regim de transport în comun pe apă. Începând din 4 octombrie, Societatea de Transport Public Timișoara va scoate la apă cele șapte vaporașe, pentru a efectua curse de transport public pe canalul Bega”, transmite Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al Societății de Transport Public Timișoara.

Contravaloarea unei curse va fi de un leu, iar biletele vor fi cumpărate de la un angajat al STPT, fiecare vaporaș fiind dotat cu casă de marcat. Timi;orenii care au gratuitate pe transportul în comun vor putea circula gratuit și cu vaporașele.

Programul curselor va fi afișat în stațiile de pe malul Begăi și pe site-ul societății.

Cele șapte vaporașe au fost cumpărate în urmă cu mai bine de doi ani de Primăria Timișoara, cu aproximativ 2 milioane de euro. Transportul public și de agrement a fost o condiție în proiectul primăriei de reabilitare a malurilor Begăi, stațiile pentru vaporașe fiind amenajate cu fonduri europene.

Citește și: REPORTAJ: Moș Ioan Onofrei, veteranul cu 300 de lei pensie, obligat de foame să culeagă și să vândă flori / FOTO

Urmărește-ne pe Google News