Aleşii europeni au aprobat ideea includerii obligatorii pe eticheta cărnii de porc şi de pui a datelor privind ţara de origine, locul unde a crescut şi a fost sacrificat animalul.
Eurodeputatul PDL Rareş Niculescu a votat împotriva acestei recomandări, considerând că măsura va scumpi carnea de porc cu până la 55%, iar pe cea de pui cu peste 22%.
“Atrag atenţia asupra posibilei scumpiri a cărnii de porc şi pui. Potrivit studiilor Comisiei Europene, această indicaţie suplimentară ar determina creşteri importante ale preţurilor la carne, întrucât îi va obliga pe producători să îşi achiţioneze noi sisteme de marcare, care costă mult şi se va reflecta în galantare”, susţine Niculescu.
Porcul, în topul preferinţelor
În UE sunt comercializaţi, în fiecare an, 28 de milioane de porci vii şi 300 de milioane de păsări destinate abatorizării. În ansamblul consumului de carne în Uniunea Europeană, pe primul loc se situează carnea de porc (49%), iar pe al doilea, cea de pui (29%).
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!