„Războiul se întețește în zona Azovului”, a titrat sâmbătă seara portalul TSN, unul dintre cele mai citite publicații din Ucraina.

Corespondenții de război ai platformei de știri online au transmis de pe frontul de est că în zona cuprinsă între orașul Volnovaha (regiunea Donețk, nord de Mariupol) și Vodiane (est de Mariupol, sat) se trage fără încetare de noaptea trecută.

Astfel, ucrainenii au numărat aproximativ 150 de bombardamente doar în zona satului Vodiane. „Se folosește artilerie, se utilizează mortiere și chiar tancuri”, spun ucrainenii citați de TSN.

Tancurile au tras în zonele satelor Novotroițke și Novohnativka, confirmă aceeași sursă, care a anunțat că informațiile sunt venite sâmbătă, ora 19:30 a Ucrainei și a României.

Bunicuța Varvara: „Crater cât mine de mare”

„Al doilea atac a început în jurul orei 2”, a menționat pentru sursa citată un soldat cunoscut sub numele de Putnik. „A ținut până la ora 3, apoi pauză, apoi s-a tras din nou”.

O bătrânică intervievată de jurnaliști, Varvara, a povestit că nu a avut putere să se mai târască sub pat pentru adăpost.

„Vedeam lumini la geamuri, cum ar fi fost fulgere. Apoi am zărit un crater cât mine de mare în curte. Ușile se deschideau, se zguduia toată casa”, a povestit femeia.

Doi soldați ucraineni au fost uciși și alți 4 răniți în atacurile din ultimele 24 de ore, au menționat autoritățile ucrainene azi.

În plus, ambele tabere s-au acuzat reciproc de atacuri, iar Rusia a anunțat că mai multe obuze au explodat pe teritoriul ei, gesturi catalogate de Kiev drept provocări.

Urmărește-ne pe Google News