Născut în București, Sebastian a fost pasionat de programare si tehnologie încă de la o vârstă fragedă. El a început să învețe despre ingineria software pe cont propriu la vârsta de 7 ani, iar în următorii 10 ani a continuat să își perfecționeze abilitățile în inginerie, scrie revista Forbes într-un material dedicat tânărului român.
În adolescență, a construit biblioteci de diverse programe și servicii populare, iar talentul său l-a făcut să ajungă să realizeze produse folosite ulterior de giganți precum Facebook, Spotify, Facebook și TikTok.
A fondat trei companii care l-au făcut milionar
Dar Sebastian nu s-a oprit aici. Când avea 17 ani a fondat Storyheap, care a ajuns să devină o platformă lider în marketingul conținutului pe social media.
Platforma ajută brandurile, influencerii, agențiile și clienții individuali să gestioneze, să analizeze și să își îmbunătățească prezența pe rețelele de socializare bazându-se pe o analiză a datelor statistice.
Storyheap a avut un succes rapid încă de la lansare și a ajuns să aibă clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music, Shake Shack și mulți alți jucători importanți din industrie.
Pentru Dobrincu a început astfel o călătorie antreprenorială de succes. După Storyheap, el a dezvoltat alte două proiecte, Brandmates și Owlmetrics, cu scopul de a ajuta brandurile să folosească statistici pentru a-și crește prezența în social media, ceea ce duce la dezvoltarea afacerilor.
Dobrincu le-a călcat pe urme unor lideri proeminenți din industria tehnologiei, precum Elon Musk și Larry Page, notează sursa citată.
El a intrat la Universitatea Stanford, unde urma să se specializeze în inginerie și inteligența artificială. Cu toate acestea, la fel ca Bill Gates sau Mark Zuckerberg, Dobrincu a decis să-și urmeze spiritul antreprenorial și să renunțe la facultate pentru a se concentra în întregime pe extinderea activităților sale.
Nu a durat mult timp ca Dobrincu să obțină recunoaștere în mass-media și printre celebrități din Silicon Valley.
Nu numai că a fost inclus de Forbes în ediția din 2019 a celor mai bogați 30 de europeni sub 30 de ani, dar a fost și cel mai tânăr membru al grupului.
Întrebat despre succesul său antreprenorial remarcabil, Dobrincu a spus: „Performanțele profesionale pe care le-am realizat sunt rezultatul misiunii pe care am avut-o toată viața, cea de a-mi folosi abilitățile pentru a face lumea mai bună”.
În timp, Dobrincu a devenit o figură publică foarte talentată și speaker cunoscut la nivel mondial. A fost invitat să vorbească la conferințe din întreaga lume. Le-a povestit tinerilor antreprenori despre cum să reușească în lumea tehnologiei în ciuda unor obstacole precum vârsta, banii și timpul.
Facebook și Apple se luptă pentru Dobrincu
Mark Zuckerberg l-a recunoscut pe Sebastian Dobrincu ca unul dintre liderii lumii afacerilor din ingineria de software și l-a invitat să facă o vizită la sediul Facebook, doar pentru că „dorea să-l întâlnească” pe geniul de 20 de ani din industria tech.
Fondatorul Facebook nu este singurul care a recunoscut, însă, talentele lui Dobrincu. Și șeful Apple, Tim Cook, l-a invitat pe tânărul român să viziteze sediul companiei din Cupertino pe când acesta avea doar 18 ani. Vizita s-a dovedit a fi de fapt o încercare de recrutare a sa, Cook încercând să-l convingă să se alăture echipei de software a Apple.
Sebastian a preferat, însă, să rămână independent și să-și urmeze propriile interese și idei de afaceri.
„Prefer să încerc ceva nou care să satisfacă nevoile celorlalți decât ceva sigur și confortabil pentru mine”, a explicat Dobrincu potrivit Forbes.
Citește și: Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai