Sebastian Ghiță la apusul soarelui în mijlocul arhipelagului Cicladelor, ascultând melodii ale lui Salam.

Sebastian Ghiță pe celebra plajă de nisip fin Scorpios, în capătul unei peninsule izolate, cu apa albastră, unde răsare un club select, amenajat în stil saharian.

Sebastian Ghiță, pe plajă, alături de familie și prieteni

Acestea sunt imaginile pe care Libertatea le-a primit de la mai mulți turiști români care l-au recunoscut pe celebrul fugar. 

VIDEO:

Insula grecească Mykonos este, de câțiva ani, ceea ce era Monte Carlo acum un deceniu: o destinație care a dat numele unui grup de influență, bine racordat la politica, afacerile și serviciile secrete din România.

Plaja Scorpios din Mykonos. Foto: Flicker / Lily Heise

E împreună cu fratele său

Înconjurat de circa 20 de persoane: familie, copii și prieteni, Ghiță a fost zărit vineri pe o plajă, iar duminică seara pe terasa altei plaje. În pantaloni scurți, într-o cămașă albă, cu picioarele goale în nisip, patronul Asesoft și al România TV, stătea de vorbă la un pahar de vin.

Ulterior el s-a mutat la o masă, amplasată mai aproape de mare, în timp ce în jurul lui era organizată o petrecere.

Alături de Sebastian Ghiță în Grecia se află și fratele acestuia, Alexandru Ghiță, cel care a fost trimis în judecată anul trecut de DNA pentru evaziune fiscală. 

Sebastian Ghiță, alături de fratele lui, Alexandru (în cămașă albastră)

A fugit acum patru ani din România și a fost reținut o vreme în Serbia

Fostul deputat PSD a plecat din țară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 din România, imediat după o întâlnire a comisiei de control a SRI.

A doua zi el trebuia să se prezinte la DNA Ploiești, într-un dosar în care era vehiculat și numele fostului premier Victor Ponta, dar și cel al fostului premier britanic Tony Blair. 

Aflat atunci sub control judiciar în alt dosar, Ghiță avea interdicție să plece din țară.

A fost arestat în Serbia de autoritățile locale, pe 14 aprilie 2017, fiind acuzat de deținere de acte false. Ghiță ar fi avut la el un permis de conducere și buletin de Slovenia. A fost ulterior eliberat pe cauțiune. 

În august 2018, Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv cererea de extrădare formulată de autoritățile de la București. Dar, teoretic, prezența lui în Grecia, pe teritoriul UE, îl face mult mai vulnerabil legal, dacă statul român ar dori să-l aducă în țară, la termenele proceselor pe care le are.

Ghiță spunea atunci că nu are de gând să revină în România. Ulterior, la începutul lui 2019, milionarul din Ploiești susținea că a primit azil politic în Serbia.

În primăvara anului trecut, anunța că vrea să candideze la alegerile europarlamentare pe listele Partidului România Unită (PRU). Nu a mai făcut-o în cele din urmă. Nici partidul nu a trecut de pragul electoral. 

Un dosar de corupție în care fusese achitat se rejudecă de la zero

În toamna lui 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să se rejudece de la zero dosarul în care Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, fuseseră achitați în primă instanță pentru fapte de corupție.

Sebastian Ghiță mai are și alte dosare de corupție pe rol.

ERATĂ: Într-o ediție anterioară a acestui articol, ziarul a vorbit despre un mandat internațional pe numele lui Sebastian Ghiță, care însă a fost revocat. Menționarea mandatului ca activ a fost o eroare a ziarului pentru care ne cerem scuze. Ghiță rămâne fugit din țară, susține că e azilant în Serbia, că nu se va întoarce în România în a cărei justiție nu are încredere și unde are, în continuare, procese de corupție.

 
 

Urmărește-ne pe Google News