Ghiţă a contestat, în 8 septembrie, la instanţa supremă, măsura controlului judiciar, precizând că nu va renunţa să vorbească despre acuzaţiile de spălare de bani care i se aduc.Deputatul a susţinut că i se îngrădesc două drepturi fundamentale, dreptul la libera circulaţie şi dreptul la libera exprimare.
Deputatul a ajuns marți dimineața în fața judecătorilor de la instanța supremă.
„Au fost multe argumente aduse în faţa Înaltei Curţi şi ceea ce pot să vă comunic e că speranța oricărui cetățean din România este în final la judecători. Doar notorietatea unor oameni ca Victor Ponta face ca astfel de dezbateri în societate și astfel de setări de reguli să ajungă în fața publicului. Din trei în trei luni mai apare o nouă acuzaţie şi, probabil, pe măsura ce ne vom apropia de campania electorală și pe masură ce proiectul ‘România Unită va crește o să vedem mai multe acuzaţii la adresa mea și a altora din jurul meu”, a declarat Ghiță, la ieșirea de la ÎCCJ, potrivit realitatea.net.
Sebastian Ghiță este cercetat în același dosar în care Victor Ponta este acuzat că ar fi primit bani pentru a pune o anumită persoană pe listele parlamentare la alegerile din 2012. În acest dosar, Ghiță este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.
Potrivit procurorilor DNA, Victor Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri, bani necesari pentru a-l aduce pe fostul premier britanic Tony Blair în România. În schimbul acstei sume, omul de afaceri a fost pus pe listele electorale ale unui colegiu din Prahova.