„Rămânem uniți pentru acordarea de asistență umanitară Ucrainei! De asemenea, creștem efectele asupra economiei Rusia prin sancțiunile aplicate inclusiv oligarhilor. SUA și Marea Britanie au intezis importul de petrol din Rusia”, a întărit Blinken.

Într-un ultim apel, secretarul de stat american a cerut Rusiei „să permită evacuarea civililor din orașele asediate de forțele ruse. Ucraina a fost a invadată fără nicio justificare, forțele ruse incercuiesc orașele, distrug infrastructura critică. Bombardamentele continuă, se trage inclusiv civilii care incearcă să fugă de acest război”.

Blinken a afirmat că „acele coridoare umanitare care împing populația ucraineană spre Rusia sunt o ofensă. Cum să te duci la cei care continuă să te bombardează necruțător?”.

Oficialul american a adus un omagiu Regatului Unit pentru sprijinul financiar pentru poporul din Ucraina, făcând o comparație între conflictul actual și luptele Marii Britanii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

El a spus că „este imposibil să vezi imaginile cu oameni care caută refugiu în subteran, la Kiev, și să nu te gândești la oamenii care se adăpsteau în stațiile de metrou din Londra în timpul bombardamentelor din 1942 ale Germaniei naziste. Au murit atunci peste 60.000 de britanici”.

Liz Truss s-a referit la bombardamentul asupra maternității din Mariupol, pe care l-a catalogat „absolut dezgustător”.

Liz Truss: „Nu ne oprim până când Putin nu va pierde în Ucraina”

Întrebată de ce NATO nu introduce o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, lucru pentru care a pledat președintele Ucrainei, Truss a replicat că „modalitatea cea mai bună de a ajuta este prin intermediul sistemelor antiaeriene, pe care Regatul Unit și aliații săi le oferă”.

„Nu trebuie să ne oprim până când Putin nu va pierde în Ucraina și suveranitatea țării va fi restabilită”, a mai spus demnitarul.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News