„În Bucureşti, după personalul medical, începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. Au o procedură de testare, fac un prim test şi, în funcţie de rezultate, sunt internaţi şi trataţi. Sau, dacă sunt negativi, sunt izolaţi la domiciliu”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.
Acesta a adăugat că apoi vor fi testate pentru coronavirus persoanele în vârstă, după care restul populaţiei.
„Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi (n.r. prezența uneia sau mai multor afecțiuni suplimentare), apoi vom trece şi la restul populaţiei. Se va ajunge la o capacitate de 2-3.000 de testări pe zi. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere”, a mai spus Nelu Tătaru.
Conform secretarului de stat, Bucureștiul este un proiect-pilot, iar apoi vor urma și alte orașe.
Declaraţiile lui Nelu Tătaru vin în contextul în care ministrul Sănătăţii Victor Costache a anunţat că toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus. Libertatea a calculat că asta ar însemna ca durata testelor să se întindă pe parcursul a trei ani.
Care este bilanţul victimelor coronavirusului în România la o lună de la primul caz
Astăzi, 26 martie, se împlineşte o lună de la primul caz de coronavirus în România.
Până ieri, inclusiv, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate.
Totodată, 17 persoane au decedat, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor.
Este aşteptat următorul bilanţ oficial, pentru astăzi, 26 martie.