Secretarul general al Guvernului a fost achitat şi în primă instanţă de ÎCCJ pentru trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional, notează Mediafax.

Procurorii DNA l-au acuzat în 2015 pe Toni Greblă că, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la ferma sa de struţi, fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a continuat activitatea infracţională şi a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obţinute din infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, ca să obţină pentru el şi pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectivă, Toni Greblă, fost judecător CCR, a fost reţinut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

Toni Greblă a explicat atunci că procurorii i-au imputat faptul că, în ce priveşte infracţiunea de trafic de influenţă, este vorba despre o sumă de 100.000 de euro, care a fost investită de omul de afaceri Mihai Prundianu în ferma de struţi. În schimbul banilor, Greblă ar fi intervenit pentru acesta pe lângă unele instituţii ale statului.

Tono Greblă: Anumiți oameni s-au crezut dumnezei

Toni Greblă a declarat, la scurt timp după ce a fost achitat definitiv de instanţa supremă, că va analiza şi va lua o decizie.

„Nicio decizie nu trebui luată la cald. Voi analiza cu luciditate, având în vedere şi funcţia pe care o exercit în prezent. Şi sper să iau cea mai bună decizie – să nu mă pripesc, să fiu un om echilibrat. Din păcate, alţii nu au procedat la fel cu mine”, a declarat Toni Greblă, la Antena3.

Întrebat de ce i s-a deschis acest dosar când era judecător CCR, Greblă a răspuns: „Anumiţi oameni care nu mai reprezentau instituţiile în care lucrau s-au crezut dumnezei şi au vrut să pună la punct toate celelalte instituţii ale statului român. Rămăsese CCR neatenţionată în legătură cu faptul c deciziile ar trebui luate în altă parte şi conform cu interesle unora. Din acest motiv, au vrut să dea un exemplu şi CCR. Iar au acum mă felicit pentru faptul că imediat mi-am dat demisia din CCR pentru a apăra Curtea şi ea să poată să-şi exrcite responsabilităţile”.


Citește și:

Avocat politizat. Multe state din Europa mizează pentru această funcție pe experți. România merge din nou pe politic: lui Victor Ciorbea îi urmează Renate Weber

Urmărește-ne pe Google News