Mark Rutte a publicat, în cursul zilei de luni, un mesaj pe platforma de socializare X în care a precizat că a vorbit cu președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, despre parteneriatul Alianței Nord-Atlantice cu Seulul, axat pe cooperarea industrială în domeniul apărării militare și al securității interconectate a zonelor euro-atlantice și indo-pacifice.

 „Trimiterea de către Coreea de Nord a unor trupe pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina ar reprezenta o escaladare semnificativă”, se arată în mesajul publicat de Rutte.


https://twitter.com/SecGenNATO/status/1848257731515363781?ref_src=twsrc%5Etfw 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut în urmă cu o săptămână că Phenianul are de gând să trimită 10.000 de militari pentru a ajuta Rusia în cadrul războiului și că unii ofițeri nord-coreeni au fost deja desfășurați pe teritoriul ucrainean ocupat de Rusia.

Agenția de presă Reuters amintește că Occidentul a învinuit Coreea de Nord că pune la dispoziția Rusiei arme. Secretarul general al NATO și Pentagonul au susținut în urmă cu o săptămână că nu au găsit probe care să indice prezența militară nord-coreeană pe teritoriul Ucrainei.

 Amintim faptul că, de curând, pe rețelele de socializare a fost publicat un videoclip în care  mai mulți soldați nord-coreenii pot fi văzuți în timp ce așteaptă să primească uniforme rusești. Militarii se aflau într-o tabără militară rusă.

Urmărește-ne pe Google News