Lunestiștii care fac parte din Garda Natională a S.U.A. sunt bine pregătiti, au valori și capacități care sunt adesea ignorate în timpul unor evenimente de formare la scară largă organizate de Armata Americană, se arată într-un comunicat al Armatei Statelor Unite.
Sergentul Joe Bastian, un observator, controlor și trainer de lunetiști din cadrul Regimentului de rezerviști 335 de infanterie și un fost lunetist profesionist, antrenează membrii Gărzii Naționale în cadrul unor tabere de pregătire de 10 zile.
Bastian a proiectat și a implementat un curs de pregătire a lunetiștilor de 10 zile în timpul rotației XCTC a echipei Brigadei de Combatere a Infanteriei 33 de la Fort Mccoy, Wisconsin, care a avut loc între 4 și 24 iunie. Aproape 30 de soldați participă prin rotație la curs. „Cursul este conceput astfel încât toți lunetiștii dintr-o brigadă să se antreneze împreună. Astfel le sunt lărgite orizonturile și învață noi tactici, tehnici și proceduri”, a spus Bastian.
Citește și: „Ibrahim”, românul acuzat că pregătea un atac terorist în România, rupe tăcerea
Sergentul John Brady, un instructor de lunetiști la Școala de luptă din Divizia Munte 10 de la Fort Drum, New York, împreună cu Tarrol Peterson, un instructor de lunetiști pentru armata americană sunt două dintre persoanele care au ajutat extrem de mult la realizarea acestui proiect.
Peterson a declarat că acest curs de formare este de neprețuit pentru lunetiștii care îl urmează. „Este foarte important să te antrenezi și să ai astfel de cursuri”. „Armata are o multitudine de sisteme și profesioniști care să-i antreneze pe toți, cu excepția lunetiștilor. Când acești băieti se întorc la unitătile lor, nu există prea mulți oameni care să-i poată pregăti corespunzător”, a spus Peterson.
Sergentul Robert Zatorski, din Romeoville, Illinois, un lunetist care face parte din Batalionul I, Regimentul 178 infanterie, a declarat, de asemenea, că se bucură că a avut ocazia să participe la acest curs. „A fost absolut fenomenal”, a spus Zatorski. „Luptătorii de aici au petrecut mult timp în teren pentru a-și dezvolta abilitătile și a strânge informații”. Zatorski a completat, spunând că pregătirea pe care a primit-o impreună cu echipă să a fost de neprețuit.
Citește și: Au supraviețuit în Afganistan, dar au murit pe un drum din România. Cine sunt militarii care și-au pierdut viața în accidentul de la Dâmbovicioara