Bărbatul a cărui vârstă a fost calculată raportat la anumite articole din presă în care era menționate numele și vârsta sa, 150 de ani în 1827 și 200 de ani în 1877, s-ar fi ocupat cu creșterea și culegerea plantelor încă de la vârsta de 10 ani. Acesta ar fi fost de altfel și secretul longevității sale.

Timp de aproximativ 40 de ani, hrana sa a fost bazată în principal pe plante cum ar fi lingzhi, goji, ginseng sălbatic, shoo wu, gotu kola și vin din orez. În plus, la vârsta de 71 de ani, în 1749, a devenit membru al armatelor chineze ca profesor de arte marțiale. De-a lungul vieții sale, Li Ching Yuen s-a căsătorit de 23 de ori și a avut mai mult de 200 de copii.

Un ucenic al lui Li, el nu ar fost singura persoană cu vârsta peste 200 de ani. Chiar el ar fi aflat secretul longevității de la un bărbat în vârstă de 500 de ani care l-a învățat exerciții Qigong și l-a sfătuit cu privire la hrana pe care să o consume pentru a-și prelungi viața.

Pe patul de moarte, Li a spus că a făcut tot ce dorea să facă în această lume. Poate, aceste cuvinte ar putea fi răspunsul potențial la longevitate. Atunci când Li a fost întrebat care este secretul longevității, el a spus că o inimă liniștită, așezată ca o broască țestoasă, plimbând ca un porumbel și dormind ca un câine. Li i-a spus asta lui Wu Pei-fu, războinicul, care l-a dus pe Li în casa lui pentru a afla de la el secretele de longevitate. Mai mult, Li a mai spus că o minte calmă și liniștită, în combinație cu tehnicile adecvate de respirație, este soluția pentru o viață mai lungă. Deși și alimentația a jucat, evident, un rol major în longevitatea sa.


Citește și: Apa de consum din comerț îmbolnăvește populația! Cine răspunde de siguranța oamenilor?


Urmărește-ne pe Google News